aqiqah

Tempat Menyambut Majlis Aqiqah Di Kuala Lumpur & Selangor

Assalamwalaikum. Adakah anda sedang mencari tempat yang sesuai untuk menyambut majlis aqiqah putera atau puteri anda? Berikut adalah beberapa tempat yang sesuai untuk menyambut majlis aqiqah di Lembah Klang.

Space Seven

Kalau anda berada di Setia Alam, tempat ini adalah sesuai. Space Seven ialah tempat majlis 3 tingkat yang menarik dan mempunyai tingkap-tingkap besar untuk mencerahkan ruang. Kalau siap dihiaskan dengan bunga-bunga dan pelamin, tentu cantik! Halaman luarnya luas juga and di tingkat tiga ada ruang untuk buat kambing golek kalau ingin. Memang best!

venue-space-seven-event-space-shah-alam-interior-industiral-events-kuala-lumpur

venue-space-seven-majlis-aqiqah-baby-shower-akikah

Kapasiti: 100 orang berduduk, 200 orang berdiri.

Minat harga Space Seven: di sini.

The Aura

Ruang ini sangat sesuai jika anda memerlukan tempat yang senyap and kurang sibuk. Kawasan dalaman agaknya boleh muat 100 orang dengan selesa. Bahagian luar ada tempat yang besar dan selesa untuk memangang kambing golek dan menghidang sajian.

venue-the-aura-event-space-neo-damansara-kuala-lumpur

venue-the-aura-event-space-neo-damansara

Kapasiti: 60 orang berduduk, 80 orang berdiri.

Minta harga The Aura: di sini.

Ruang Shah Alam

Tempat ini memang popular di Shah Alam untuk menyambut majlis aqiqah dan doa selamat. Tempatnya luas dan sesuai jika anda ingin menjemput ramai tetamu. Bayangkan tempat ini dihiaskan dengan pelamin putih dan bunga-bunga yang berwarna-warni.

venue-ruang-shah-alam-event-space

venue-ruang-private-event

venue-ruang-shah-alam-majlis-aqiqah-akikah

Kapasiti: 140 orang berduduk, 500 orang berdiri.

Minta harga Ruang Shah Alam: di sini.

Laman 83

Lokasi di Shah Alam mungkin jauh untuk beberapa orang tetapi tempat ini amat cantik and sesuai until majlis aqiqah. Selain hiasan dalaman yang cantik, Laman 83 juga mempunyai halaman luar yang luas dan selesa. Kawasan luar sesuai untuk dijadikan tempat bersantai dan bermakan.

venue-laman83-shah-alam-event-space-rustic-hipster

venue-laman83-shah-alam-outdoor-wedding-event-klang-valley

Kapasiti: 100 orang berduduk, 200 orang berdiri.

Minta harga Laman 83: di sini.

Glasshouse at Seputeh

Tempat ini memang menarik! Rumah kaca ini amat luas dan boleh muat kira-kira 500 orang. Tempat ini ada pentas yang sudah disediakan dan boleh serbaguna untuk meletakkan katil bayi, hiasan bunga and sebagainya. Kawasan dalamannya penuh dengan tumbuh-tumbuhan yang menceriahkan suasana.

venue-glasshouse-at-seputeh-kuala-lumpur-wedding-lush-floral-decor

venue-glasshouse-seputeh-kuala-lumpur-white-wedding

Kapasiti: 500 orang berduduk, 600 orang berdiri.

Minta harga Glasshouse: di sini.

Kalau anda memerlukan lebih cadangan, layarilah www.veuescape.my untuk lebih cadangan tempat sewa untuk pelbagai acara-acara. Hubungi atau Whatsapp kami dengan mendialkan nombor +6 016 7200 347.

LEAVE YOUR COMMENTS